![]() |
|
|
#1 |
|
PAÜTOG Nedir??? Pamukkale Üniversitesi bünyesinde 3 Kasım 2004 de kurulan Pamukkale Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü (PAÜTOG), 17-25 yaş grubu genç gönüllülerin katılımı ve öncülüğünde duyarlı bir gençliğin oluşumuna katkıda bulunmak ve bu doğrultuda çeşitli sosyal hizmet projelerini hayata geçirerek gençliğin enerjisini toplumsal yarara dönüştürebilme amacında olan bir sivil toplum kuruluşudur. Toplum Gönüllüleri Vakfı Nedir??? Toplum Gönüllüleri, gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan bir değişim ve dönüşüm projesidir. Aralık 2002’de kurulan TOG, gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi hedeflemektedir. ILKELERIMIZ • Farklılıklara saygı • Şeffaflık ve Hesap verebilirlik • Yerel Katılım • Ekip çalışması • Yaşam boyu Eğitim • Girişimcilik VIZYONUMUZ VE MISYONUMUZ Toplum Gönülleri Vakfı olarak, Aralık 2002’de, 17-25 yaş arasındaki gençliğin öncülüğünde, toplumsal barış, dayanışma, değişimi gerçekleştirmek üzere yola çıktık. Toplum Gönüllüleri: “Gençleri öncülüğünde, yetişkinlerin rehberliğinde” ilkesiyle sosyal sorumluluk projeleri üretip hayata geçirmeyi; Gençlerin yaratabileceği sinerjiye inanan ve sosyal bir amaca yönelik maddi ve manevi yatırım yapabilecek yetişkin gönüllülerin katılımını ve rehberliğini; Çevresine karşı duyarlı ve sorunun bir parçası olmak yerine, sorunlara çözümüne katkıda bulunan gençliği; Sosyal duyarlılık yönünde bir bilinç oluşturmayı hedeflemektedir. TOPLUM GÖNÜLLERI’NIN ÇALISMALARI Kuruluşundan bu yana 3 yıl geçen Toplum Gönüllüleri bünyesinde, 70 üniversite bünyesinde topluluk/kulüp/grup olarak kurulmuş olan, örgütlü olarak etkinlik gösteren ve bu güne kadar 50.000’den fazla insana hizmet götüren 8500 toplum gönüllüsü genç bulunuyor. Gençler, Türkiye genelinde 150’ye yakın sürdürülebilir proje yürütüyor. Yalnızca eleştirmek değil, toplumsal dayanışmayla ülke sorunlarına çözümler üretmek isteyen gençler okul onarımları, huzur evlerinde sözlü tarih çalışmaları, İstanbul , Samsun ve Van’daki 4 Gençlik Hizmet Merkezi’nde olanakları kısıtlı çocuk ve gençleri LGS ve ÖSS sınavlarına hazırlamak, bilgisayar, sağlık ve insan hakları konularında eğitimler vermek, ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirmek gibi etkinliklerden oluşan geniş bir yelpazede birçok projeyi başarıyla gerçekleştiriyorlar. TOGATAK’ lar : Türkiye’nin dört bir köşesindeki Toplum Gönüllüsü’nün bir araya gelmesiyle gerçekleştirilen, en az 1 en çok 3 gün süren, ulusal düzeyde, geniş çaplı sosyal duyarlılık projeleridir. Amaç yerel kişi kuruluşların ilgisini sosyal sorumluluk çalışmalarına çekmek ve genç gönüllüleri motivasyonunu sağlamaktır. SÜRDÜRÜLEBILIR PROJELER: Toplum Gönüllüsü gençlerin üniversitelerinde örgütlenerek belirledikleri ihtiyaçlara yönelik üretip hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projelerdir. GENÇLIK KONSEYLERI: Genç Toplum Gönüllüleri’nin sosyal sorumluluk parlamentosu niteliğindedir. İki kez toplanan konseylerde genç gönüllüler Toplum Gönüllüleri’nin gelecek dönemlerinde çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulunur. Konsey her yılın Şubat ve Eylül aylarında toplanır. ULUSAL PROJELER: • Demokrasi ve Haklarımız Projesi. Bilgi için: demokrasi.tog.org.tr • Sağlık Okur Yazarlığı Projesi. Bilgi için:saglik.tog.org.tr • Benim Kütüphanem Projesi Bilgi için: benimkutuphanem.tog.org.tr • Küçük Adımlar Büyük Yarınlar Projesi Bilgi için: kucukadimlar.tog.org.tr • Üreme Sağlığı Projesi Bilgi için: ureme.tog.org.tr GENÇLIK HIZMET MERKEZLERI (GEM): Toplum Gönüllüsü gençlerin sürdürülebilir sosyal sorumluluk alanlarıdır. Faaliyet gösterdikleri yerlerde yaşayan insanların ihtiyaçları doğrultusunda gönüllü hizmet verilmektedir. İstanbul Pembe Ev, Samsun Gençlik Hizmeti, Van Gençlik Hizmeti olmak üzere 3 merkez bulunmaktadır. YEREL KOORDINASYON MERKEZLERI (YKM): Toplum Gönüllüsü genç ve yetişkinlerin sosyal sorumluluk çalışmalarını koordine ettikleri merkezlerdir. Ankara, Sivas ve Diyarbakır olmak üzere 3 merkez bulunmaktadır. IYI KALPLER DÜKKANI: Toplum gönüllüleri’ne yönelik ikinci el bağışların satılması yoluyla elde edilen gelir, sosyal sorumluluk çalışmalarına ve burs fonlarına aktarılmaktadır. TOG STAJ: TOG Staj, Toplum Gönüllüleri Vakfı’ nda Türkiye’ nin her ilinde gönüllü olarak çalışan, ulusal ve uluslararası projelere katılan, toplum bilinci gelişmiş 17 – 25 yaş arası çoğunluğu üniversite öğrencisi olan gençlere, Vakfımız çerçevesinde topluma vermiş oldukları katkılardan dolayı, bir çok sektörde Staj yaparak gelecekteki akademik ve sosyal yaşantılarına destek sağlamak için TOG bünyesinde kurulmuş bir çalışma grubudur. TOG – Staj, gençler ve kurumları bir araya getirerek; Gençlere; • Gelecekteki meslek seçimlerine yardımcı olmak. • Teorik bilginin yanı sıra pratik deneyimde kazandırmak. • Girişimciliği aşılamak. • Yaşam boyu eğitime imkan sunmak Kurumlara; • Aranan nitelikteki stajyerlerin bulunmasında yardımcı olmak • Kültür ve deneyimlerini paylaşarak gelecekte ihtiyaç duyacağı insan kaynağını oluşturma yolunda destek olmak • Gençlerle iletişim kurmalarında yardımcı olmak • Toplumsal kalkınma ve değişim sürecine katılma olanağı vermek amacını taşımaktadır. Detaylı Bilgi için: www.tog.org.tr
![]() Düzenleyen gonenc : 12-07-2006 at 03:07 AM. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
Giriş Tarihi: Nov 2005
|
PAÜTOG Nedir?
Pamukkale Üniversitesi bünyesinde 3 Kasım 2004 de kurulan Pamukkale Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü (PAÜTOG), 17-25 yaş grubu genç gönüllülerin katılımı ve öncülüğünde duyarlı bir gençliğin oluşumuna katkıda bulunmak ve bu doğrultuda çeşitli sosyal hizmet projelerini hayata geçirerek gençliğin enerjisini toplumsal yarara dönüştürebilme amacında olan bir sivil toplum kuruluşudur. ILKELERIMIZ • Farklılıklara saygı • Şeffaflık ve Hesap verebilirlik • Yerel Katılım • Ekip çalışması • Yaşam boyu Eğitim • Girişimcilik 2007-2008 döneminde devam eden projelerimiz:
Bu projemiz ile ev hanımlarına bilgisayar ve internet kullanımını öğreterek çocuklarının bilgisayar kullanımını denetleyebilmelerini ve zararlı sitelere girmelerini engellemelerini hedefliyoruz. Projemiz 15 Ekim 2007 Tarihinde başladı ve ev hanımlarına eğitimlerimiz önümüzdeki hafta 22 veya geçikme durumunda 29 Mart tarihlerinde il halk kütüphanesinde başlayacak. Katılmak isteyen ev hanımları www.pautog.org adresinden bizlere ulaşabilirler. 2. Nesilden Nesile Projesi Bu projemiz ile maddi durumu iyi olmayan ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine okul müfredatları paralelinde ders desteği vermek ve bu öğrencilerin sosyalleşmelerinin sağlanarak topluma yararlı birey olmalarının sağlanması hedeflenmektedir. İl milli eğitim müdürlüğünün pilot okul olarak seçtiği Ressam İbrahim Çallı İlköğretim Okulunda projemiz devam etmektedir. Üniversitemize bağlı klübümüzde üye olan genç arkadaşlarımızın katılımı ile eğitimler ve etkinlikler yakşalık bir sene boyunca devam etmektedir. 3. Renkli Şekerler Projesi Bu projemiz ile zeka seviyesi yaşıtlarına göre daha az gelişmiş 11-18 yaş arası gençlerin topluma kazandırılması hedeflenmektedir. Yine il milli eğitim müdürlüğünün pilot okul olarak seçtiği Ressam İbrahim Çallı İlköğretim Okulunda bulunan özel bir sınıfta projemiz devam etmektedir. Bu proje dahilinde gönüllü arkadaşlarımız yaklaşık 2 senedir görev dağılımı yaparak ilgili sınıfta çalışmalarını sürdürmektedir. 4. Benim Kütüphanem Projesi Bu projemiz Türkiye genelinde bir çok üniversitenin Toplum Gönüllüleri Klüplerinde devam eden, kütüphanelerimizin fiziksel koşullarının iyileştirilmesini ve halkımızın kütüphaneleri daha yaygın bir şekilde kullanmalarını sağlamayı hedeflemektedir. Merkez il halk kütüphanesinde ( istiklal ) çocuk bölümünün duvarlarının boyanması ve duvarlara çizgi film karikatürlerinin boyanması, perde alınması, masa ve sandalyelerin kılıflarının yenilenmesi, laptop temini ve bunun gibi bir çok etkinlik klübümüz tarafından geçtiğimiz senelerde yapılmış olup proje kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir. Bu projelerimiz dışında
* Denizli Huzur Evi Ziyaretlerini de aynı şekilde gerçekleştirdik ve bunların devamı da gelecek. * 17 Nisan 2005 Tarihinde Sofular Köyü İlköğretim okulunun 20 senedir boyanmayan binasını boyadık. * 24 Nisan 2005 Tarihinde İmamlar Köyü Okulunda maddi durumu yetersiz öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımında bulunuldu. * 27-29 Nisan 2005 Tarihleri Arasında 1. Üniversiteliler Kan bağışlıyor projesini gerçekleştirdik. * 12 Mart 2006 Tarihinde Pamukkale de Çevre Temizliği yaptık. * 9 Nisan 2006 Tarihinde Paü Ormanında ağaç bakımı ve çapalama yapıldı. * 25 Mayıs 2006 Tarihinde Ahmet Sami Uslu İlköğretim Okuluna yerelden toplanan yaklaşık 370 adet kitap ve kırtasiye malzemesi götürüldü. *20 Aralık 2006 Tarihinde Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından belirlenen Karakurt İlköğretim Okulunda yaklaşık 100 öğrenciye giyim desteğinde bulunduk. Giyim malzemeleri yerelden ve esnafların yardımları ile sağlandı. Yaptığımız projeler ve etkinliklerden de anlaşılacağı üzere biz Pamukkale Üniversitesi'nde okuyan toplum gönüllüsü gençler olarak " ELEŞTİRMEK İÇİN DEĞİL, DEĞİŞTİRMEK İÇİN " sloganı ile toplumumuzda eksikliğini gördüğümüz konularda bir farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız devam etmektedir.
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Mod Seç | |
|
|